© Optimistisch Auteursrecht

betreffende de rechten voor het gebruik en reproduktie van teksten, illustraties en foto's van deze site.

 

Alle rechten voor alle landen voor alle teksten evenals voor alle illustraties, foto's en documenten van deze site zijn voorbehouden. De teksten, illustraties, foto's en documenten zijn het eigendom van de respectievelijke auteurs.

Alle gebruik, voor welke toepassing dan ook, van getoonde teksten, dokumenten, foto's en informatie, zelfs als het gaat om een deel of een uittreksel, kan slechts worden gemaakt met voorafgaande schriftelijke toestemming van de betrokken auteur, van de houder van deze rechten of van een andere daartoe uitdrukkelijk gemachtigd persoon.

Als gebruik wordt beschouwd het archiveren, of het uitzenden, of het reproduceren van deze informatie in zijn geheel of delen daarvan, onder welke vorm dan ook, bijvoorbeeld in druk, virtueel, (computer-)bestanden, of welke andere informatiedrager dan ook, of enige ander gebruik van de getoonde informatie.

Vóór ieder gebruik van teksten, illustraties en foto's, gelieve contact met ons op te nemen per e-mail onder vermelding van je naam en adres, je e-mail adres, het object van je verzoek, welke teksten, foto's of illustraties je wil verspreiden of gebruiken, welke datum en tijdsperiode, in welke vorm (drager, bijvoorbeeld gedrukt in een tijdschrift, tv of radio uitzending, uitzending via een verzendlijst, of forum, of het internet, een automatisch gegevensbestand binnen een CD, tekst of foto' die per e-mail wordt verzonden enz), soort en belang van de uitzending in kwestie (éémalig of vaker, oplage van het tijdschrift, kijk- en luisterdichtheid, aantal lezers van een informatieblad, aantal inschrijvers op een verzendlijst van het internet, URL en aantal bezoekers van je site enz.)

In ieder geval moet de bron en de auteur van het document worden vermeld, (Dat kan verschillen voor ieder document en daarom alleen al is het noodzakelijk om vooraf met ons contact op te nemen), de verwijzing als het om uittreksels van een publicatie of een boek gaat, de eigenaar van de rechten of de auteur als het gaat om foto's of grafische dokumenten, en de verwijzing naar de website OPTIMISTEN (http://www.optimi.org).

Wij zullen je zo snel mogelijk antwoorden en je al of niet toestemming geven voor het gebruik of reproduktie van de gevraagde informatie en, eventueel, precies de voorwaarden aangeven van het gebruik in kwestie.

Om artikelen in de drukpersmedia te illustreren (kranten, tijdschriften . . .), stellen wij per e-mail foto's met een hoge resolutie ter beschikking. De procedure daarvoor is hetzelfde, neem kontakt op met de AKTIEGROEP OPTIMISME: [email protected] en geef de juiste naam van het bestand (zie de stuurbalk van je browser als je in het betrokken venster bent en klik op het beeld in kwestie, dan zie je de juiste naam.)

MOUVEMENT OPTIMISTE™, OPT - LES OPTIMISTES™, EUROPTIMISTES™, zijn gedeponeerde merken van hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten zijn voorbehouden.

Voor verdere informatie neem contact op met: [email protected]

 

Welkomstpagina